Fonksiyonel Burun Cerrahisi (Burunda Et ve Kemik Ameliyatları)

Burun Eti ve Kemiği Ameliyatları

Genellikle burunlar iki etli ve kemikli gruba ayırırlar; bu sınıflandırmanın bilimsel olarak temeli yoktur, ancak cerrahlar bu terimleri hastalarla daha iyi iletişim kurmak için kullanırlar; Aralarındaki en büyük fark burun derisi kalınlığıdır. Kalın bir deri etli burunları kaplarken, kemikli burunların üzerinde daha ince bir cilt ve yağ tabakası bulunur. Etli burunlar daha formludur, kemikli olanların daha küçüktür ve şekillendirilmesi daha kolaydır. Burun cerrahisinde bu özelliklerin her ikisi de gereklidir. 

Ameliyat sırasında septumun sapması ve eğriliği sabitlenir. Burnun yüksek yumrularını düzeltmek için, ameliyattan önce, yetenekli bir cerrah ameliyatın hastanın solunumu için bir soruna neden olmayacağından emin olur.

Etli burunların çok iyi bir örneği Afrika burun tipleridir. Burun derileri kalın, kıkırdakları ince ve zayıftır. Etli burunların eski cerrahi yöntemleri yararlı değildi, çünkü bir süre sonra kıkırdak eski şekline geri dönecekti; günümüzde, burun geri dönüşü pratik olarak sıfıra yakındır, çünkü kıkırdak takviyesi burun yapısını oluştururken aynı zamanda yapılır. Daha yeni tekniklerde, cerrah burun ucu kıkırdağını güçlendirmek için kıkırdağı septumun ortasından burun ucuna taşır. Kemikli veya humpy burunların üzerinde ince bir deri vardır; Bu ince cilt cerrahın ameliyat sırasında mükemmel bir tıraşlı burun kemiği şekillendirmesine yardımcı olur ve ameliyatın sonucunu daha harika hale getirir. Özet olarak, kemikli burunların üç ana özelliği vardır:

-Köprülerinde kambur
-İnce yüksek esnek cilt
-Güçlü dokular ve kıkırdak

Burun yapısının üç ana katmanı vardır. İlk olarak, alt kısma yapışan hassas bir kas tabakası. İkincisi, kemiksi kıkırdaklı bir tabaka ve üçüncü olarak burnun iç kısmında mukoza kaplayan bir tabaka.

Daha önce de belirtildiği gibi, plastik cerrahlar burunları doku ve kıkırdak tipine göre iki çeşit etli ve kemikli burunlara böler; fark doku ve kıkırdaklarındadır. Kıkırdak kemikli burunlarda daha dirençlidir ve etli olanlarda zayıftır. Kemikli burunlar genellikle köprülerinde daha fazla eğrilik ve kamburluğa sahiptir.

Nazal kıkırdağın garip bir şekilde aşırı büyümesi, kalıtsal faktörlerden veya kazaların neden olduğu kemik kırıklarından kaynaklanabilir. Nazal kıkırdağın bu kıvamlı büyümesi, kemikli burun oluşumunun nedenidir. Bazen, çocukluktaki yaralanmalar nedeniyle, ilk başta, burnun şekli çok fazla değişmez, ancak çocuk büyüdükten sonra burun formu değişir. Kemikli burun yeniden şekillendirilmesinde cerrahların en büyük görevi kamburun çıkarılmasıdır. Yetkin bir cerrah burun yapısını mümkün olan en iyi forma dönüştürür, böylece yüz daha çekici ve güzel hale gelir.

EKOL TIP MERKEZİ

Bahçelerarası Mahallesi, Mithatpaşa Caddesi, No: 24/A, AGORA AVM Yanı, Balçova / İzmir

BİZİ ARAYIN

+90 (232) 259 44 44

BİZE YAZIN

[email protected]

ÇALIŞMA SAATLERİMİZ

Çağrı Merkezimize 7 Gün 24 Saat Ulaşabilirsiniz

ANLAŞMALI KURUMLAR

Acıbadem
ADAC
Ak Sigorta
Allianz
Anadolu
Arex Sigorta
Axa
CGM
EMAA Sigorta
E-MED
Halkbank
İş Bankası
Katılım Emeklilik
Madgeburger Sigorta
Medisa
Neova Sigorta
PTT
Şekerbank
Sompo Japan Sigorta
Türkiye Barolar Birliği
Türkiye Sigorta
Vakıfbank
Yapı Kredi
Yapı Kredi

Bilgi ve Randevu için numaranızı bırakın.. Sizi Arayalım!

HEMEN ARA
WHATSAPP'DAN YAZ