Ses Kısıklığı Tedavisinde Lazer Konforu

Ses Kısıklığı Tedavisinde Lazer Konforu

Ses Kısıklığı Tedavisinde Lazer Konforu

 

Lazer tedavisinin birçok avantajı bulunmakta. Kansız bir cerrahiye imkan vermesi, hassas bir şekilde kesi veya işlem yapılabilmesi, cerrahinin kısa sürmesi ve hastanede kalış süresinin kısa olması örnek olarak verilebilir.

 

Ses kısıklığını, ses oluşumunu sağlayan ses tellerinin (vokal kord) değişik sebeplerle görevlerini iyi yapamamaları sonucu sesin gücünün ve kalitesinin bozulmasına sebep olur.

 

Ses bozukluğu ise;sadece ses telinin değil, gırtlak ve gırtlak dışı tüm yapılarla ilgili her türlü ses değişikliğini ifade eder. Genel bir kural olarak iki haftadan uzun süren her türlü ses kısıklığı ve bozukluğu mutlaka hekim tarafından görülmelidir.Gırtlak ve ses telleri muayenesi yapılmalı,gırtlak kanseri ekarte edilmeli ve teşhis konulmalıdır.


 

Lazer Tedavisinin Birçok Avantajı Var

 

Lazer tedavisinin birçok avantajı bulunmakta.Kansız bir cerrahiye imkan vermesi, hassas bir şekilde kesi veya işlem yapılabilmesi, cerrahinin kısa sürmesi ve hastanede kalış süresinin kısa olması örnek olarak verilebilir. Aynı şekilde klasik cerrahiyle yapılan operasyonlar sonrası oluşabilecek komplikasyonlardan da lazer tedavisi ile kaçınılabilir. Lazerle yapılan ses teli cerrahisinin genel anestezi altında gerçekleşmesi gerekir.Hastaya ses telleri görülecek şekilde, ağız içinden düz bir boru yerleştirilir. Cerrahi mikroskopla görüntü 10 ile 40 kez arasında büyütülerek dokular incelenir.

 

Ameliyat sonrasında hastanın 5 ile 7 gün sonrasında konuşmaması ve ses çıkarmaması istenir. Hastanede kalış süresi operasyona göre birkaç saat ile bir gün arasında değişebilir. Çıkarılan parça patolojik incelemeye tabi tutulur. Çıkan sonuca göre ikinci bir işlem yapılması gerekebilir. Bazı durumlarda ise ameliyat sonrasında hastaya ses eğitimi ve rehabilitasyonu uygulanması da icap edebilir.

 

Sık görülen ve cerrahi tedavi gerektiren ses kısıklığı sebeplerini şarkıcı nodülü, ses teli polip ve kisti, ses telleri felci, iyi ve kötü huylu tümörleri, sesin zorlanması ve kötü kullanılmasıdır.Teşhis koyulduktan sonra tedavi planlanır. Tedavi seçenekleri arasında ses eğitimi, direkt görüş altında mikroskopla yapılan cerrahiler ve boyundan girilerek yapılan daha büyük cerrahiler sayılabilir.

 
EKOL TIP MERKEZİ

Bahçelerarası Mahallesi, Mithatpaşa Caddesi, No: 24/A, AGORA AVM Yanı, Balçova / İzmir

BİZİ ARAYIN

+90 (232) 259 44 44

BİZE YAZIN

[email protected]

ÇALIŞMA SAATLERİMİZ

Çağrı Merkezimize 7 Gün 24 Saat Ulaşabilirsiniz

ANLAŞMALI KURUMLAR

Acıbadem
Allianz
Anadolu
Axa
CGM
Halkbank
İş Bankası
Katılım Emeklilik
PTT
Sompo Japan Sigorta
Türkiye Sigorta
Vakıfbank
Yapı Kredi
Yapı Kredi

Bilgi ve Randevu için numaranızı bırakın.. Sizi Arayalım!

HEMEN ARA
WHATSAPP'DAN YAZ